Polazna   |   Arhiva   |   GLOBE škole   |   Smotre   |  Stručna vijeća |   Kontakt   |   

Stručni skup za voditelje programa GLOBE

U katalogu stručnih skupova AZOO planiran je stručni skup (voditelja početnika i već osposobljenih GLOBE voditelja) u OŠ Anuna Mihanovića, Osijek 11. i 12. listopada (četvrtak i petak), a rok za prijavu je 25. rujan. Prijaviti se možete na http://ettaedu.azoo.hr.

24.08.2018.

 

Škole pozvane na Državnu GLOBE smotru i natjecanje 


Popis škola međužupanijskog GLOBE centra ISTOK (Slavonski Brod) pozvanih na Državnu GLOBE smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola:

OŠ "Antun Mihanović", Slavonski Brod
OŠ Antuna Mihanovića, Osijek

OŠ "Đuro Pilar", Slavonski Brod

OŠ Hugo Badalić, Slavonski Brod
OŠ Ivana Filipovića, Osijek

OŠ Ivana Kukuljevića, Belišće
Gimnazija "Matija Mesić", Slavonski Brod
 

Čestitam!
 

27.03.2018.
 

 

 

Međužupanijsko stručno vijeće programa GLOBE 

Na temelju plana i programa Agencije za odgoj i obrazovanje, pozivamo Vas na stručni skup međužupanijskog stručnog vijeća za program GLOBE voditelja osnovnih i srednjih škola, koji će se održati 9. ožujka 2018. godine (petak) u Osnovnoj školi "Antun i Stjepan Radić", Miroslava Krleže 2 u Gunji, s početkom u 10,00 sati.

Dnevni red:
1. 14. međužupanijska GLOBE smotra (prikaz rada škola aktivnih u programu GLOBE u 2017./2018. godini kroz prezentacije učenika)
2. Kratke prezentacije GLOBE projekata odobrenih za državnu smotru
3. Stari hrastovi - "orijaši" - upoznavanje i obilazak starih hrastova - spomenika kulture slavonskih šuma, Željko Stipanović, dipl.ing. šumarstva
4. Time to... GLOBE Kahoot!, Kristina Krtalić, prof.
5. Razno

Predviđeno trajanje stručnog skupa 4 sata.

1
.3.2018.

 

 

Poziv na međužupanijsku GLOBE smotru 2018. 

134 međužupanijska GLOBE smotra održat će se 9. ožujka 2018. godine u Osnovnoj školi "Antuni i Stjepan Radić" u Gunji (Vukovarsko-srijemska županija). Za prijavu škole - ekipe (tri učenika/ce) molim Vas koristite priloženu tablicu (mzglobe_centar_slavonski brod.xls). Uz tu tablicu je i tablica_šifrarnika.xls kategorija koju koristite kako bi unijeli pravilnu šifru kategorija natjecanja (za GLOBE smotru na mž razini je broj kategorije 31) te tablica šifrarnika_škola.xls. Svoje sudjelovanje na međužupanijskoj smotri GLOBE škola treba prijaviti NAJKASNIJE do 16. veljače 2018. isključivo elektroničkom poštom (kristina.krtalic@skole.hr) jer na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola mogu biti pozvane samo one škole koje su sudjelovale na međužupanijskoj smotri. Molim one škole koje aktivno provode program GLOBE da svoj rad u protekloj godini prezentiraju prema propozicijama iz Kataloga natjecanja i smotri, a škole koje iz objektivnih (tehničkih) razloga nisu ostvarile kontinuitet mjerenja mogu sudjelovati na Smotri predstavljajući svoj rad u okviru programa GLOBE. Škole koje još nisu počele aktivno ostvarivati program mogu sudjelovati na smotri kao gosti/promatrači uz prethodnu najavu voditelja. Rad škole predstavljaju učenici uz pomoć Power Point prezentacije u trajanju od maksimalno 10 minuta, nakon čega članovi međužupanijskog povjerenstva mogu zatražiti i dodatna objašnjenja. Obavezne sastavnice prikaza rada škole nalaze se u dokumentu kriteriji_2017.docx. Škole koje na državnoj smotri žele sudjelovati u kategoriji istraživačkih projekata, najkasnije do 16. veljače 2018. dostavljaju nacrt (kratki opis) projekta u digitalnoj formi voditelju svojeg međužupanijskog vijeća (kristina.krtalic@skole.hr).

5
.2.2018.

 

Vremenik i upute za natjecanja i smotre 2018. 

Na web lokaciji Agencije za odgoj i obrazovanje izašao je vremenik za šk. godinu 2017./2018. i upute za provedbu Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola u 2018. godini.

16.11.2017.
 

 

Međužupanijsko stručno vijeće programa GLOBE 

Na temelju plana i programa Agencije za odgoj i obrazovanje, pozivamo Vas na stručni skup međužupanijskog stručnog vijeća za program GLOBE voditelja osnovnih i srednjih škola, koji će se održati 17. studenog 2017. godine (petak) u Osnovnoj školi Hugo Badalić, Borovska 3 u Slavonskom Brodu, s početkom u 14,30 sati.

Dnevni red:
1.   Plan i program rada međužupanijskog vijeća za 2017./2018. šk.g., Kristina Krtalić, prof.
2.   Istraživačka nastava i projekti, Vesna Lerinc, prof.
3.   Tea Time 4 Science - GLOBE projekt, Lidija Tivanovac, prof.
4.   GLOBE Observer – GLOBE aplikacija, Krešimir Kojundžić, prof.
5.   Mosquito Habitat Mapper – GLOBE aplikacija, Antonija Kojundžić, prof.
6.   Vremenik i opće upute za natjecanja i smotre u 2017./2018. šk.g., Kristina Krtalić, prof.
7.   Razno

30
.10.2017.

 

Stručni skup za voditelje programa GLOBE

U katalogu stručnih skupova AZOO planiran je stručni skup (voditelja početnika i već osposobljenih GLOBE voditelja) u Čakovcu 6. i 7. listopada (petak i subota), a rok za prijavu je 30. rujan. Prijaviti se možete na http://ettaedu.azoo.hr. Dodatne informacije (program stručnog skupa i smještaj) pogledajte ovdje.

04.09.2017.