Polazna   |   Arhiva   |   GLOBE škole   |   Smotre   |  Stručna vijeća |   Kontakt   |   

Međužupanijska GLOBE smotra 2020. je odgođena

Sukladno mjerama Stožera civilne zaštite RH i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, sva natjecanja i smotre na svim razinama odgađaju se do daljnjega.

12.3.2020.
 

Poziv na međužupanijsku GLOBE smotru 2020.

16. međužupanijska GLOBE smotra održat će se 30. ožujka 2020. godine u Osnovnoj školi Ivana Filipovića u Osijeku (Osječko-baranjska županija). Za prijavu škole - ekipe (tri učenika/ce) molim Vas koristite priloženu tablicu (mzglobe_centar_slavonski brod.xls). Uz tu tablicu je i tablica_šifrarnika.xls kategorija koju koristite kako bi unijeli pravilnu šifru kategorija natjecanja (za GLOBE smotru na mž razini je broj kategorije 436) te tablica šifrarnika_škola.xls. Svoje sudjelovanje na međužupanijskoj smotri GLOBE škola treba prijaviti NAJKASNIJE do 3. veljače 2020. isključivo elektroničkom poštom (kristina.krtalic@skole.hr) jer na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola mogu biti pozvane samo one škole koje su sudjelovale na međužupanijskoj smotri. Molim one škole koje aktivno provode program GLOBE da svoj rad u protekloj godini prezentiraju prema propozicijama iz Kataloga natjecanja i smotri, a škole koje iz objektivnih (tehničkih) razloga nisu ostvarile kontinuitet mjerenja mogu sudjelovati na Smotri predstavljajući svoj rad u okviru programa GLOBE. Škole koje još nisu počele aktivno ostvarivati program mogu sudjelovati na smotri kao gosti/promatrači uz prethodnu najavu voditelja. Rad škole predstavljaju učenici uz pomoć Power Point prezentacije u trajanju od maksimalno 10 minuta, nakon čega članovi međužupanijskog povjerenstva mogu zatražiti i dodatna objašnjenja. Obavezne sastavnice prikaza rada škole nalaze se u dokumentu kriteriji_2020.docx.

30.01.2020.


Vremenik i upute za natjecanja i smotre 2020. 

Na mrežnim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje objavljen je vremenik natjecanja za šk. godinu 2019./2020. i upute za provedbu Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola u 2020. godini.

23.12.2019.

Obavijest o mogućnostima ostvarivanja međunarodne suradnje za GLOBE škole

 

EU supports international school collaboration through the Key Action 2 of Erasmus + Programme called “Cooperation for innovation and the exchange of good practices – strategic partnerships“
https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/opportunities/strategic-partnerships-field-education-training-and-youth_en
This is an opportunity for networking and mobility of GLOBE teachers and students
In past GLOBE schools submitted similar projects and succeeded
deadline to submit project applications is March 24, 2020

20.12.2019.


 

Međužupanijsko stručno vijeće programa GLOBE 

Na temelju plana i programa Agencije za odgoj i obrazovanje, pozivamo Vas na stručni skup međužupanijskog stručnog vijeća za program GLOBE voditelja osnovnih i srednjih škola, koji će se održati 6. prosinca 2019. godine (petak) u Osnovnoj školi Hugo Badalić, Borovska 3, Slavonski Brod, s početkom u 14,30 sati.

Dnevni red:
1. Plan i program rada međužupanijskog vijeća u 2019./2020. šk. godini, Kristina Krtalić, prof.
2. Integriranje GLOBE sadržaja u nove kurikulume predmeta, Kristina Krtalić, prof.
3. Mogućnost korištenja GLOBE baze u Erasmus+ projektima, Ivan Ilišević, prof.
4. Videokonferencija u programu GLOBE (Skype in the Classroom - Virtual Field Trip,
Mistery Skype), Antonija Kojundžić, prof. i Ivana Frančić, prof.
5. Vremenik i opće upute za natjecanja i smotre u 2019./20. šk. godini, Kristina Krtalić, prof.
6. Razno
 

Predviđeno trajanje stručnog skupa 5 sati.

4.11
.2019.


Poziv na sudjelovanje na međunarodnom GLOBE workshopu

Agencija za odgoj i obrazovanje definirala je prioritete stručnog usavršavanja u idućem razdoblju i sve svoje resurse uključila je u pripremu Škole za život i edukacije učitelja i nastavnika za primjenu kurikuluma. Stoga u ovom polugodištu NEĆE biti organiziran stručni skup za voditelje Programa GLOBE. Ipak, mogućnost za usavršavanje te za edukaciju novih voditelja postoji: to je međunarodni workshop, koji se od 23. – 25. listopada održava u Trstu/ Italija. Sve informacije o GLOBE workshopu pogledajte na poveznici. Workshop možete pronaći odabirom opcije GLOBE communities, nakon čega odabirete opciju Europe& Euroasia te potom Events. U Trst se može ići autobusom, za što iz Zagreba treba 4.5 do 5.5 sati, a cijene karata se kreću od cca. 80 do 230 kn. Smještaj se može naći preko opcije booking.com po sasvim pristupačnim cijenama. Vjerojatno u skoroj budućnosti neće biti međunarodnog workshopa koji bi nama iz Hrvatske bio toliko dostupan.

16.9.2019.