"Badmintonski klub 1998" Nova Gradiška, utemeljen je 18.11.2000. godine na inicijativu Željka Idžotića zaljubljenika u ovaj sport. Na utemeljiteljskoj skupštini nazočni su bili: Željko Miškulin, direktor Hrvatskog badmintonskog saveza, Ratko Cvetnić, tajnik HBS-a, Franjo Kapetanić, voditelj Odsjeka društvenih djelatnosti grada Nova Gradiška, Ivo Petranović, novinar i mnogi drugi. Za predsjednika kluba je izabran Željko Idžotić, a za dopredsjednika Damir Đurasek. Osnivači kluba su također: Željko Holik, Alen Ivanović, Dario Marenić, Željko Lončar, Anđelko Pojatina, Dubravko Cindrić, Ljubica Stuzić i Mirta Đurasek. 

Treba napomenuti da je u relativno kratkoj povijesti grada (nešto više od 250 godina postojanja) ovo prvi badmintonski klub na ovim prostorima, a u bližoj okolici ima ga samo grad Požega. Na stranicama koje slijede upoznajte pravila, opremu koja se koristi, igralište i sve ono bitno za ovaj Olimpijski sport.
Badminton je vrhunski sport kojim se mogu baviti svi, od sedam do sedamdeset i sedam godina, rekreativno ili profesionalno. Sport u kojem će vaše tijelo postati gipko, puno energije, a usput možete izgubiti i pokoji kilogram. Zaigrajte s nama!