DOBRO DOŠLI

Već više od deset godine aktivno radim pripreme za strojni vez i do sada uspješno surađujem sa tvrtkama koje se bave izradom strojnog veza . Priprema koju radim je pomalo specifična , u toliko više što se radi o pripremi prema rukom crtanim ili šablonskim predlošcima raznih motiva narodnih rukotvorina . Naime izrađujem stare motive za narodne nošnje poglavito zlatovez , motive sa starih ručnih radova , sakralne motive , slike koje se rade u zlatovezu , te sve specifične motive na kojima treba utrošiti puno vremena i strpljenja za izradu . Radim i sve ostale motive od već postojećih vizualnih rješenja (logo ) do novih idejnih rješenja .

Opće poznato je kako danas postoje raznorazni alati u procesu pripreme predloška za strojni vez . Poglavito mislim na programe koji određene formate slika pretvaraju u vektore i tako bez puno truda daju podlogu za brzi i jednostavni rad u konačnoj izradi vezenog motiva . U mojem slučaju skoro sve se temelji na preciznom i detaljnom iscrtavanju , te u konačnici isporuke u krivuljama i gotovom formatu za strojni vez . Ako zatrebate takovu vrstu usluge slobodno mi se obratite na e mail radi daljnjeg dogovora i eventualne suradnje .

Izrada programa za vez moguća je prema Vašem predlošku, što može biti slika ili crtež u jednom od standardnih formata (JPEG, GIF, BMP, TIFF...) ili jednostavno nacrtana na papiru. Logo i odabrani motiv možete dostaviti i u krivuljama , odnosno u vektorima ai, cdr, eps . Sam pripremu za vez moguće je napraviti u veličini u kojoj želite i sami odredite. Program, odnosno vez prilagođavamo materijalu na kojem se veze, te strojevima sa kojima se veze pa iste snimam u više formata : Programe snimamo u formate: DST,DSZ,DSB,SST,KSM,TAP,PCS,EXP,HUP,VIP,SHV,JEF,SEW.

     

  • Oko detalja obavezno se konzultirati prije same izrade programa.
  • Upite slati na e-mail: deep@post.t-com.hr.
  • Iz kataloga možete izabrati već gotove prijedloge.
  • Nakon izrade i preuzimanja programa , trajno postajete vlasnik istoga.
  • Cijena izrade jednog predloška kreće se od 100 do 500 kn.

RUBINA

Jedno je vrijeme zlatovez a i izrada narodnih nošnja bila potisnuta. No, u nekim selima Đakovštine, a i drugih dijelova Slavonije, nikada se nije prestalo vesti zlatom. Bake su obično naučile svoje kćeri ili unuke. Moram skrenuti pozornost da je izrada zlatoveza strojno vrlo slična po izgledu tradicionalno ručnoj izradi i kao takova ima jednu prednost što nema kartonske podloge . Ovako izrađene rubine mogu se bez posljedica za zlatovez prati , pa su prihvatljivije za održavanje poglavito za kudove koji vrlo često koriste nošnje u svojim nastupima .

 

STROJNI VEZ

 

IZRADA

 

U svojoj ponudi tvrtke xx uz izradu zlatoveza na narodnim nošnjama , pružaju i kompletne usluge strojnog veza na gotovo svakoj vrsti tekstila . Strojni vez izrađuju na odjevnim i drugim predmetima . Majice, kape, jakne, prsluci ,torbe, ručnici, košulje , kravate, radna odjela, kombinezoni, hlače ,suknje, , kute, pregače, tunike, šeširi , autopresvake i dr.